افغان نیوز

ساخت وبلاگ
مذاکرات حزب اسلامی و دولت افغانستان هفته آینده از سر گرفته می‌شود
/18.3.2016

همایون جریر داماد گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی و مشاور اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته که گفتگو بین این حزب و دولت، راه را برای مذاکرات سایر گروه‌های شورشی و دولت باز خواهد کرد.

در اعلامیه‌ای که شورای عالی صادر کرد، نام جریر در کنار نام‌ دو عضو دیگر حزب اسلامی، محمدامین کریم و عبدالقدوس صافی، به عنوان نماینده این حزب ذکر شده بود که با سید احمد گیلانی، رئیس و کریم خلیلی، معاون ارشد و سایر اعضای این شورا گفت‌وگو کردند.

جریر در مصاحبه ای با بی بی سی با تاکید بر این که به عنوان مشاور رئیس جمهوری و مشاور شورای عالی صلح در مذاکرات شرکت داشته، گفت که مذاکرات دیروز "با روحیه بسیار مثبت" آغاز شد.

او گفت: "حزب اسلامی مثل طالبان یکی از گروه‌های مخالف مسلح بود که فعلا آمادگی‌اش را اعلام کرده برای آغاز تفاهم و مذاکره با دولت. این امر قطعا موثر است و بر مواضع گروه‌های خرد و بزرگ دیگری که فعلا علیه دولت در جبهه جنگ نظامی هستند، تاثیر خواهد گذاشت."

مشاور اشرف غنی گفت که درخواست‌هایی که نمایندگان حزب اسلامی مطرح کرده‌اند، "قابل بحث" هستند، اما چندان "دشوار نیستند."

او جزئیات این درخواست‌ها را فاش نکرد، اما گفت که این مذاکرات در پی چند دور گفتگو "به نتیجه مثبتی منتهی خواهد شد". جریر افزود که تفاوت مذاکرات اخیر نمایندگان حزب اسلامی با مذاکرات گذشته این گروه با دولت در آن است که این حزب اخیرا به صورت رسمی برای آغاز گفت‌وگوی صلح با دولت ابراز تمایل کرده و نمایندگان آن هم از صلاحیت لازم گفت‌وگو برخوردارند.

نمایندگان حزب اسلامی در زمان ریاست جمهوری حامد کرزای هم بارها به کابل سفر و با مقام‌های دولتی گفت‌وگو کردند، اما به نتیجه چندانی دست نیافتند.

جریر گفت که در حال حاضر نمایندگان حزب اسلامی "مهمان" شورای عالی صلح هستند و گفت‌وگوهای آن‌ها با دولت هفته آینده از سر گرفته خواهد شد.

حزب اسلامی از گروه‌های شورشی است که در حال جنگ مسلحانه با دولت افغانستان است، اما در مقایسه با گروه طالبان فعالیت محدودی دارد. بیشتر اعضای این حزب سال‌ها پیش به دولت پیوسته و در عرصه سیاسی فعالند و دارای سمت‌های مهم دولتی هستند.

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 47 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 4:37

طرح حمله به سرپرست اداره امنیت ملی افغانستان خنثی شد
/18.3.2016

 اداره امنیت ملی افغانستان در اعلامیه ای گفته است که طرح حمله به جان مسعود اندرابی، سرپرست این اداره خنثی شد.

دفتر مطبوعاتی این اداره گفته که فرد مسلح قصد داشت  وارد خانه اندرابی در منطقه شش درک کابل شود که قبل از ورود شناسایی و از پا درآمد.

مسعود اندرابی حدود سه ماه پیش پس از استعفای رحمت الله نبیل، سرپرست اداره امنیت ملی افغانستان تعیین شد.

او پیش از این معاون عملیاتی این اداره بود.

دفتر مطبوعاتی اداره امنیت ملی افغانستان می گوید که فرد مهاجم هدف تیراندازی ماموران محافظ خانه اندرابی قرار گرفت و فورا  کشته شد.  گفته شده که در این تیراندازی به کسی دیگری آسیب نرسیده است.

هنوز هویت مهاجم و اینکه او وابسته به کدام گروه بوده، مشخص نشده است.

 

 

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 33 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 4:37

همکاری‌های امنیتی تاجیکستان و پاکستان گسترش می‌یابد
/18.3.2016

رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان در دیدار با دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان مسائل و همکاری‌های امنیتی بین 2 کشور را بررسی کردند.

شکورجان ظهوراف رئیس مجلس نمایندگان پارلمان تاجیکستان در دیدار و گفتگو با طارق فاطمی دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان مسایل همکاری‌های امنیتی بین دوشنبه و اسلام آباد را ارزیابی کردند.

در این دیدار به دستور نواز شریف نخست وزیر پاکستان بر ارائه کمک‌های نظامی به تاجیکستان تاکید شد.

ظهوراف و فاطمی همچنین به تقویت همکاری‌های 2 جانبه تاجیکستان و پاکستان در راستای مبارزه علیه تروریسم و افراطگرایی در منطقه تاکید کردند.

اواخر ماه فبروری سال جاری راحیل شریف فرمانده ستاد مشترک پاکستان به تاجیکستان رفته و همکاری‌های نظامی با مقامات این کشور را مورد بررسی قرار داد.

در این مذاکرات طرفین در مورد تأسیس یک گروه کاری مشترک در رابطه با مبارزه با تروریسم بین دو کشور به توافق رسیدند.

طارق فاطمی ضمن دیدار با رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان، گفت: همکاری‌های دوشنبه و اسلام آباد در بخش تامین امنیت منطقه‌ای طی سال‌های اخیر افزایش یافته است.

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 26 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 4:37

نماینده پارلمان افغانستان: آمریکا در افغانستان بر کشورهای دیگر نظارت می کند
/17.3.2016

عثمان فراهی یک عضو مجلس نمایندگان با انتقاد شدید از موشک پراکنی های پاکستان و بی توجهی امریکا و جامعه بین المللی در این راستا٬ خواستار درج شکایت علیه پاکستان و امریکا در در شورای امنیت سازمان ملل متحد شد.

 

این عضو مجلس می گوید که امریکا 9 پایگاه نظامی به هدف تحت نظر داشتن روسیه٬ چین و ایران در افغانستان ایجاد کرده و به هدف خود رسیده اما نسبت به ادامه حملات راکتی و موشکی پاکستان به افغانستان بی توجه است.

 

وی با لحنی کنایه آمیز خطاب به نمایندگان مجلس گفت: موقف امریکا روشن است٬ شما چه می کنید؟ آیا راهی غیر از این که به پایگاه های امریکایی ها یورش ببرید، مانده است؟

 

او تاکید کرد که باید از پاکستان و امریکا به شورای امنیت شکایت کرد و اعتراض خود را بلند نمود.

 

این در حالی است که برخی از نمایندگان از وجود ابهامات در روند صلح شاکی بوده و خواهان وضاحت در این مورد شدند.

 

فکوری بهشتی با انتقاد از روند گفتگوها خاطرنشان کرد، جلسات چهارجانبه با حضور نمایندگان افغانستان، پاکستان، چین و امریکا در چند دور تحت عنوان ترسیم نقشه راه برگزار شد و در آن تاکید شد که بر سر نقشه راه توافق شده است٬ اما وکلای مردم از آن بیخبر اند.

 

وی با انتقاد در این مورد گفت٬ با توجه به اوضاع دیده میشود که روند صلح تبدیل به یک معما شده است.

 

او گفت٬ این نقشه راه باید با نمایندگان مردم در میان گذاشته شود تا مردم نیز از این راه با خبر باشند.

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 34 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 13:56

کاهش 30 درصدی سرمایه گذاری در افغانستان
/17.3.2016

اداره حمایت ازسرمایه گذاری افغانستان (آیسا) اعلام کرده است که ناامنی ها و عدم اعتماد سرمایه گذاران به حکومت وحدمت ملی افغانستان، رقم سرمایه گذاری در کشور 30 درصد کاهش یافته است.

 

محمد قربان حقجو رییس اداره حمایت از سرمایه گذاری در یک نشست خبری گفت که میزان سرمایه گذاری در جریان سال ۱۳۹۴ خورشیدی نسبت به سال های گذشته در کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است.

 

به گفته وی در سال جاری که هم اکنون در آخر آن قرار داریم، رشد اقتصادی افغانستان از سوی دولت، بانک جهانی و صندوق وجهی ملل متحد پنج تا شش درصد تعیین شده بود اما این رقم به دلایل گسترش ناامنی و بی اعتمادی مردم نسبت به دولت نیز یک و نیم تا ۲ درصد کاهش یافته است.

 

حقجو با اشاره به رقم عواید دولت در جریان سال ۱۳۹۴ گفت: در سال جاری خورشیدی نظر به سال گذشته عواید دولتی ۲۰ درصد افزایش را نشان می دهد که این افزایش به دلیل کاهش ارزش پول افغانی در برابر دالر است.

 

به اساس گفته های وی آمار ارایه شده از سوی این اداره، میزان سرمایه گذاری ها در سال ۱۳۹۳ حدود ۸۵۰ میلیون دالر بود که این رقم در سال ۱۳۹۴ به ۵۹۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

 

رئیس اداره آیسا نبود امنیت، خروج نیروهای خارجی، تطبیق نشدن پروژه‌های زیر بنایی و فساد اداری را از بزرگترین عوامل کاهش سرمایه‌گذاری در کشور برشمرد و تصریح کرد: اگر وضعیت اینگونه پیش برود و در زمینه معادن و زراعت سرمایه‌گذاری صورت نگیرد، سرمایه‌گذاری در کشور با چالش جدی مواجه خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد سرمایه در کابل در سال جاری ۱۰ درصد افزایش یافته است که در ۹ ماه اول سال جاری ۲۷۳ میلیون دالر در کابل سرمایه‌گذاری شده است در حالی که این میزان در سال گذشته ۲۴۹ میلیون دالر بود.

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 33 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 13:56

هشت تفاهم نامه همکاری بین اسلام آباد و عشق آباد به امضا رسید
/17.3.2016

در سفر قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان و دیدار با مقامات اسلام آباد ۸ تفاهم نامه بین دو کشور به امضا رسید.

 

قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان در سفر به اسلام آباد با نواز شریف نخست وزیر و ممنون حسین رئیس جمهور پاکستان دیدار و گفتگو کرد. با حضور نواز شریف و بردی محمد اف ۸ تفاهم نامه همکاری بین اسلام آباد و عشق آباد به امضای مقامات دو کشور رسید.

 

این ۸ تفاهم نامه همکاری در زمینه مبارزه با پولشویی، مبارزه با تامین مالی تروریسم در منطقه و تامین انرژی در کاخ نخست وزیری پاکستان در اسلام آباد به امضای مقامات دو کشور رسید.

 

بعد از امضای این ۸ تفاهم نامه همکاری نواز شریف در کنفرانس خبری گفت: پاکستان و ترکمنستان از لحاظ تاریخی و فرهنگی روابط دیرینه ای با هم دارند و این روابط دوجانبه بین دو کشور محکم و استوار است. هر دو کشور در مبارزه با تروریسم در منطقه و نیز در توسعه و گسترش تجارت و سرمایه گذاری با هم همکاری خواهند داشت.

 

وی در ادامه افزود: افتتاح پروژه خط لوله گاز «تاپی» در سال ۲۰۱۵ باعث مسرت و خوشی است. با نهایی شدن این پروژه کمبود گاز در پاکستان مرتفع خواهد شد و از طرفی بر مشکل قطع برق در کشور فایق خواهیم آمد. اطمینان خاطر دارم که با گاز ترکمنستان چرخ اقتصاد در پاکستان به گردش در خواهد آمد.

 

وی در ادامه تصریح کرد: سیاست ما گسترش مناسبات منطقه ای است و در تلاش هستیم از طریق احداث کریدور اقتصادی با کشورهای آسیای میانه در ارتباط باشیم. پاکستان و ترکمنستان با توسعه زیرساخت ها می توانند در زمینه تجارت و گردشگری با هم مناسبات خوبی داشته باشند. تروریسم دشمن مشترک ماست و ما باید با همکاری هم با آن مبارزه کنیم.

 

قربانقلی محمداف در این کنفرانس خبری گفت: ترکمنستان و پاکستان با هم روابط دوستانه ای دارند و با امضای این ۸ تفاهم نامه همکاری بین دو کشور، روابط دو کشور بیش از پیش گسترش خواهد یافت.

 

وی در ادامه از تلاشهای اسلام آباد برای برقراری صلح و امنیت پایدار در افغانستان و تلاش برای برگزاری مذاکرات صلح افغانستان اظهار سپاس و امیدواری کرد.

 

لازم به ذکر است در تاریخ ۱۳ دسامبر سال ۲۰۱۵ در حومه شهر «مرو» در جنوب ترکمنستان مراسم کلنگ زنی خط لوله گاز تاپی با حضور «قربانقلی بردی‌‌ محمداف» رییس جمهوری ترکمنستان، «اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان، «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان و «محمد حمید انصاری» معاون رییس جمهوری هند طی مراسمی برگزار شد.

 

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 22 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 13:56

هشدار در مورد آغاز فعالیت داعش در کندز
/16.3.2016

جنرال محمد قسیم جنگل باغ فرمانده پولیس کندز از آغاز فعالیت گروه داعش در بخش هایی از کندز هشدار داد.

 

به گفته آقای جنگل باغ گزارش های استخباراتی مواصلت کرده به او نشان می دهد که 120 حامی گروه داعش در دوهفته گذشته فعالیت های خود را در ولسوالی چهار دره آغاز کرده اند.

 

به گفته او هر چه زودتر برای سرکوب این گروه باید اقدام شود در غیر آن عاقبت خطرناک خواهد داشت. درهمین حال باشنده گان این ولایت از حکومت مرکزی می ‌خواهند که برای از بین بردن افراد وابسته به داعش در ولایت کندز اقدامات جدی را انجام دهد.

 

از سوی دیگر مقامات امنیتی کندز می گویند، شب گذشته 10 مخالف مسلح دولت در ولسوالی خان آباد کشته شده اند.

 

 

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 44 تاريخ : پنجشنبه 27 اسفند 1394 ساعت: 8:17

چین خواستار افزایش کمک‌های جهانی برای به افغانستان شد
/16.3.2016

دولت چین خواستار تلاش‌های بین المللی برای بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان شده است.

 

لیوجیو نماینده دایم چین در سازمان ملل متحد از جامعه‌ی جهانی خواسته است به منظور بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان و جلوگیری از بدتر شدن اوضاع، تلاش بیشتر به خرج دهند.

 

نماینده چین در سازمان ملل متحد گفته است، جامعه‌ی جهانی باید افغانستان را کمک کند تا این کشور بتواند ظرفیت نیروهای امنیتی‌اش به ویژه در مبارزه با هراس افگنی، دفاع از خود و کنترول مرزهایش را افزایش دهد.

 

چین به عنوان دوست نزدیک دولت افغانستان بارها بر بهبودی وضعیت امنیتی و اقتصادی در این کشور تاکید کرده است.

 

اخیراً روسیه و تاجیکستان رزمایش نظامی مشترکی را در خطوط مرزی افغانستان انجام داده اند؛ اما وزارت دفاع ملی افغانستان نیز با توجه به گفته‌های چین خواستار پشتیانی نظامی این کشورها از افغانستان شده است.

 

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید که حمایت تاجیکستان و روسیه از نظامیان افغانستان تاثیر بهتری نسبت به انجام دادن رزمایش نظامی در بیرون از مرزهای افغانستان خواهد داشت.

 

تاجیکستان بارها نگرانی‌های خود را از بدتر شدن اوضاع در شمال افغانستان مطرح کرده است.

 

این کشور گفته که لانه‌های تروریزم در شمال افغانستان باید نابود شود تا کشورهای منطقه به خصوص تاجیکستان در امنیت باشند.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 26 تاريخ : پنجشنبه 27 اسفند 1394 ساعت: 8:17

رئیس جمهور ترکمنستان برای سفری دو روزه وارد اسلام آباد شد
/16.3.2016

به نقل از روزنامه های پاکستان، قربانقلی بردی محمد اف رئیس جمهور ترکمنستان در رئیس هیئتی علی رتبه برای سفری دو روزه وارد اسلام آباد شد.

 

رئیس جمهور ترکمنستان در این سفر با مقامات سیاسی دولت اسلام آباد دیدار و گفتگو خواهد کرد.

 

علاوه بر همکاری‌ های اقتصادی و تجاری میان عشق‌آباد و اسلام‌آباد و تعاملات سیاسی و منطقه‌ای میان دو کشور، خط لوله گاز تاپی بین ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند که در اواخر سال گذشته میلادی عملیات اجرایی آن با حضور سران کشورهای ذینفع آغاز شد، از مهمترین محورهای سفر «بردی محمد اف» به اسلام‌آباد است.

 

پروژه خط لوله گاز تاپی هم‌‌ اکنون از مهمترین موضوعی است که بین مقامات ترکمنستان و دولت‌‌ های ذینفع در آن مطرح است و مذاکرات فعالی در این زمینه جهت تحقق موفقیت‌آمیز آن ادامه دارد.

 

در تاریخ 13 دسامبر سال 2015 در حومه شهر «مرو» در جنوب ترکمنستان مراسم کلنگ زنی خط لوله گاز تاپی با حضور قربانقلی بردی‌‌ محمداف رییس جمهوری ترکمنستان، اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان، نواز شریف نخست وزیر پاکستان و محمد حمید انصاری معاون رییس جمهوری هند طی مراسم برگزار شد.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 43 تاريخ : پنجشنبه 27 اسفند 1394 ساعت: 8:17

بازمحمد مبارز حریف روسى ‌اش را شکست داد
/15.3.2016

بازمحمد مبارز ورزشکار افغان در رشته "مبارزة آزاد" حريف روسى‌اش را شكست داد. بازمحمد مبارز، در برابر حريف روسی خود به ميدان مبارزه رفت و توانست در دقايق اول روند اول، حريف اش را شکست دهد.

 

اين مسابقه ساعت 8:30 شب به وقت افغانستان در بزرگترين استاديوم شهر مسكو به نام لوژنيكى كه بیش از هزار نفر تماشاچى داشت، برگزار شد.

 

در مسابقه ياد شده شمارى از کارمندن سفارت افغانستان در روسیه، برخى ازمسوولين ورزشى روسيه و صدها تن از افغانهاى مقيم روسيه  اشتراک کرده بودند.

 

باز محمد مبارز، از جمله ورزشکاران مطرح افغانستان است که تا کنون افتخارات زياد بين‌المللی را برای ورزش کشور به دست آورده‌است.

 

مبارز درپيامی به مردم افغانستان گفت" تمام اقوام مختلف افغانستان هميشه مرا حمايت كردند و من هم در زندگى ام هميشه كوشش كردم هويت ملى بودن خود را حفظ كنم."

 

وى افزوده است که با اين احساس، دايما خواسته است يك تصوير يا يك پيام ملى به تمام مردم جهان داشته باشد.

 

مبارز قبل از اینکه  شروع مسابقه با حریف روسی خود هم گفته بود که؛ به تمام جهانيان ثابت مي كنم كه ما افغان ها يكى هستيم و از يكديگر خود حمايت مي كنيم،  افغانها قهرمان بودند، قهرمان هستند و قهرمان پرور هم هستند و از طرف ديگر، به مردم جهان نشان می دهم که اقوام مختلف از مبارز شان حمايت مي کنند.

 

وى همچنان حاضرشدن با لباس نظامى در ميدان مسابقه را نشانه حمايت از نيروهاى امنيتى کشورعنوان کرده است.

 

مبارزه آزاد يا "ام ام اي" در افغانستان، ورزشی کاملا جديد است که توسط بازمحمد مبارز، راه اندازي شده است.

 

قبل از آن، بازمحمد يک پهلوان کشتي گير بود. او دستاوردهاي خوبي در پهلواني نيز داشت. وی علاقه خاصي به مبارزه آزاد داشت و اين ورزش را به دیگران معرفی کرد.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 27 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 20:53

مسئولان امنیتی و دفاعی افغانستان به مجلس سنا فرا خوانده شدند
/15.3.2016

 در پی بروز نا امنی در ولایات متعدد کشور از جمله قندهار و هلمند ،حملات موشکی پاکستان به مرزهای کشور، مجلس سنای افغانستان تصمیم گرفت تا در هفته آینده مسوولان امنیتی و دفاعی را به این مجلس برای ارائه پاسخ فرا بخواند.

 

، سناتور محمد هاشم الکوزی ضمن ابراز نگرانی از جنگ های هلمند و ادامه ناامنی ها در این ولایت گفت: علیرغم تلاش پلیس برای تامین امنیت٬ اما اردو همکاری نمی کند.

 

وی افزود: مردم همواره قربانی گفتگوهای صلح شده اند واین داکتر صاحبها هستند که مردم را قربانی صلح میکنند.

 

عبدالرحیم حسنیار نیز اظهار داشت: 250 نفر از پرسنل فرماندهی امنیت ولایت غزنی کاهش یافته و نباید در این مورد سلیقه ای برخورد شود و بجای این که تشکیلات نیروهای امنیتی را در ولایات آسیب پذیر بیشتر کنند٬ از آن میکاهند.

 

معلم لالا گل دیگر عضو این مجلس با انتقاد از سرقتها انجام شده در کابل گفت: متاسفانه موترهای مردم گاها ازجلوی دروازه خانه یا به زور یا پنهانی به سرقت میرود و هیچ کسی هم نسبت به این مسئله پاسخ گو نمی باشد.

 

در همین راستا اعضای مجلس سنا٬ خواهان حضور وزیرامورمهاجرین به این مجلس برای پاسخگویی به مشکلات مهاجرین شده اند.

 

شماری از نمایندگان مجلس از ادامه ناامنی ها٬ کاهش نیروهای امنیتی و پلیس از تشکیلات ولایت غزنی و ادامه حملات موشکی پاکستان به مرزهای کشور انتقاد کرده و ابراز نگرانی می کنند.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 23 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 20:53

پلیس ولایت قندوز از حضور داعش در شمال افغانستان خبر داد
/15.3.2016

فرمانده پلیس ولایت قندوز در شمال افغانستان اعلام کرد که فعالیت گروه داعش از چندی پیش در برخی از مناطق این ولایت مشاهده می شود.

 

قسیم جنگل باغ روز سه شنبه به رسانه های محلی افغانستان گفت که گروه داعش در «چهاردره» فعالیت خود را آغاز کرده و شمار نیروهای آنان به 120 تن می رسد.

 

امرالدین ولی رییس شورای ولایتی قندوز افغانستان نیز تایید کرده است که در روزهای اخیر فعالیت گروه داعش در «دشت ارچی» و چهاردره مشاهده می شود.

 

دو روز پیش «امنین الله امرخیل» فرمانده پلیس ولایت غزنی افغانستان نیز از حمله افراد نقاب دار به یک پایگاه نیروهای پلیس در منطقه «روضه» در مرکز این ولایت خبر داده بود که در آن شش عضو داعش کشته و هفت تن دیگر از آنان زخمی شدند.

 

برخی گزارش ها حاکی از آن است که گروه داعش تحرکاتی را در ولایت بلخ یکی دیگر از ولایت های شمالی افغانستان نیز داشته است و پس از انجام یک عملیات برای سرکوب مخالفان مسلح در این ولایت، پرچم های سیاه این گروه از پناهگاه های آنان به دست نیروهای دولتی افتاده است.

یکی از مقامات نظامیان خارجی در افغانستان اعلام کرده بود که دولت افغانستان گروه داعش را بشدت سرکوب کرده و مقامات دولت اعلام کرده بودند که داعش در این کشور درحال نابودی است.

 

گروه داعش در مناطق مرزی ننگرهار افغانستان که با پاکستان هم مرز می باشد هم حضور گسترده دارد و با نیروهای ارتش و گروه طالبان نیز درگیر هستند.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 38 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 20:53

محمد علم ایزدیار: حلقاتی در دولت افغانستان از طالبان حمایت می‌کنند
/15.3.2016
محمد علم ایزدیار: حلقاتی در دولت افغانستان از طالبان حمایت می‌کنند

محمد علم ایزدیار نمایندة مردم پنجشیر در مجلس سنای افغانستان است. او چند دوره معاون نخست مجلس سنا بوده است. ایزدیار از فعالان مطرح سیاسی در کابل محسوب می‌شود. این فعال سیاسی باور دارد که حلقاتی در درون دولت افغانستان به‌گونة مستقیم و غیرمستقیم از طالبان حمایت می‌کنند و زمینة انتقال ناامنی به کشورهای آسیای میانه را فراهم می‌سازند. افغانستان‌.رو در خصوص پیچیده‌گی وضعیت سیاسی – امنیتی افغانستان، با آقای ایزدیار به گفت‌وگو پرداخته است. 

افغانستان.رو: سپاس جناب آقای ایزدیار از این‌که فرصت این مصاحبه را در اختیار افغانستان‌.رو قرار دادید. ما در شرایطی با شما به گفت‌وگو می‌پردازیم که وضعیت امنیتی کشور به شکل بی‌پیشینه‌یی بحرانی شده است. برخی از رهبران سیاسی افغانستان و فرماندهان نیروهای امنیتی، بهار پیش‌رو را "خونین و طاقت‌فرسا" خوانده‌اند، نگاه شما به عنوان یک عضو شورای ملی افغانستان و یک فعال سیاسی نسبت به وضعیت پیش‌رو چیست؟

این نگرانی همگانی است. از جهات مختلف تشویش داریم، چون با بحران مواجه هستیم. به‌رغم حضور چهارده سالۀ امریکا، ناتو و در مجموع جامعۀ جهانی و با وجود حمایت‌ها و کمک‌های این کشورها از افغانستان، ما توفیقاتی چندانی نداشته‌ایم.

دلیل عمده این بود که جامعه بین‌المللی صداقت لازم را در مبارزه با ترویسم نداشته و در منطقه هم کشورهایی از تروریسم حمایت کردند و اکنون هم به حمایت‌های‌شان از دهشت‌افگنی ادامه می‌دهند.

در داخل افغانستان هم متأسفانه یک ارادۀ سیاسی واقعی برای مبارزه با طالب و تروریسم وجود نداشت و دچار پراکنده‌گی بودیم و چند دسته عمل می‌شد.

از لحاظ اقتصادی هم با وجود کمک صدها میلیونی به افغانستان، به زیربنا نپرداختیم؛ تولیدات داخلی را بالا نبردیم. کمک‌ها بی‌رویه و بدون درنظرداشت نیازها و واقعیت‌های افغانستان و به خواست کمک‌کننده‌های خارجی، به مصرف رسید. پروژه‌های زیربنایی راه‌اندازی نشد که کار می‌آفرید و سطح تولیدات داخلی را بالا می‌برد.

دولت هیچ برنامه و استراتژی‌ برای بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان نداشت. نبود امنیت یکی از دلایل بسیار عمدۀ فرار سرمایه از افغانستان بوده است. به همین دلیل، سرمایه‌گذاران هم حاضر به سرمایه گذاری نیستند. بحران اقتصادی و امنیتی، بیکاری هزاران جوان را به دنبال داشته و آنان را مجبور به بیرون رفتن از کشور ساخته است. آن‌هم متأسفانه کادرها و تحصیل‌یافته‌های ما به بیرون از کشور می‌روند.

از لحاظ اجتماعی هم ثبات نداریم. در طول 30 سال گذشته چندقومی‌بودن افغانستان هم پراکنده‌گی و اختلافات را افزایش بخشید. از منافع ملی یک تعریف واحد وجود ندارد که ما بتوانیم بر اساس آن مردم را دور یک محور جمع کنیم.

این مسأله روی اوضاع سیاسی هم تأثیر کرده است. ما اکنون به دلیل همین اختلافات، ثبات سیاسی نداریم.

حکومت وحدت ملی که اکثریت چهره‌ها و نخبه‌ها را با خود دارد، تصور می‌شد که بتواند برای بیرون رفت از وضعیت، کاری را انجام بدهد؛ اما اختلافات و زدوبندها و نپرداختن به تعهداتی‌که رهبران دولت داشتند، موجب شده که روحیۀ همکاری و کار مشترک میان آنان وجود نداشته باشد. در تمام زمینه‌ها نگرانی جدی داریم. امیدواریم جامعۀ جهانی در این برهه، افغانستان را تنها نگذارد.

افغانستان.رو: آقای ایزدیار از یک‌سو جامعة جهانی را متهم به دو رویی می‌کنید و از سوی دیگر، خواهان ادامۀ حضور آن‌ها در افغانستان هستید. جامعۀ جهانی در چه زمینه‌هایی با افغانستان صادقانه رفتار نکرده است؟

نخست در زمینۀ برخورد با طالبان و تروریستان، رفتار دوگانه داشته‌اند. اگر جامعة جهانی و به ویژه امریکا می‌خواست که طالبان را از میان بردارد، قادر به این کار بود. چون امکانات لازم را در این زمینه داشتند. امریکا اگر از حمایت مالی و سیاسی پاکستان دست بردارد و بر این کشور فشار لازم آورد و مراکز طالبان را در مناطق قبایلی پاکستان از بین ببرد، ما شاهد وضعیت مثبت در افغانستان خواهیم بود.

افغانستان.رو: چرا ایالات متحدۀ امریکا با وجود این‌که می‌داند مراکز تروریسم کجاست و نقطه‌ضعف‌ها را در مبارزه با تروریسم در چهارده سال گذشته دریافته است، اما در سیاست خویش در مقابله با تروریسم و طالبان تغییری نیاورده است؟

متأسفانه چنین است. اما آن‌ها باید متوجه عواقب بی‌توجهی‌شان باشند. عواقب خطر گسترش افراط‌گرایی و تروریسم متوجه امریکا، اروپا و کشورهای همپیمان‌شان در منطقه است. تروریسم جهان را تهدید می‌کند و افغانستان و پاکستان بستری برای نطفه‌گذاری، نشو و نما و تختۀ خیزی برای گسترش فعالیت‌های‌شان به طرف اروپا و امریکاست.  مواد مخدر و تروریسم جامعة بین‌المللی را تهدید می‌کند. این کشورها باید متوجه عمق خطر شوند. از تجربۀ گذشتۀ خویش استفاده کنند و صداقت لازم را در مبارزه با تروریسم به وجود آورند.

نقطۀ دیگری‌که باید به آن توجه شود و ما بار بار آن را در شورا مطرح کرده‌ایم، توجه به همکاری‌های منطقه‌یی است. کشورهای کلان منطقه از جمله فدراتیف روسیه، هندوستان، ایران و آسیای‌میانه باید در پروسۀ مبارزه با تروریسم بیشتر دخیل شوند و نقش داده شوند. کشورهای منطقه همچنان در پروسۀ مصالحه هم می‌توانند به عنوان ناظر، واسطه و به عنوان همسایه سهیم شوند.

امیدواریم جامعۀ بین‌المللی از روسیه در همسایگی ما گرفته تا کشورهای اروپایی و امریکا در یک هماهنگی عمل کنند تا با پدیدۀ تروریسم مبارزۀ مؤثر صورت گیرد.

افغانستان.رو: اشاره‌یی به سهیم‌ساختن کشورهای منطقه در مذاکرات صلح داشتید. این درحالی است که اخیراً چنددوره مذاکرات چهارجانبه دربارۀ صلح افغانستان برگزار شد. در این مذاکرات کشورهای تأثیرگذار منطقه سهم و نقشی نداشته‌اند. به نظر شما چه دلایلی سبب شده است که این کشورها از این مذاکرات به دور نگه داشته شوند؟

یکی از دلایل سیاست‌های کلان امریکا در برابر کشور روسیه و برخی از کشورهای دیگر منطقه است. به دلیل همین رقابت‌ها واشنگتن خواسته پای این کشورها در قضیۀ صلح افغانستان دخیل نباشد.

دوم روسیه میراث‌دار شوروی سابق است. این مسأله با توجه به پیشینۀ اتحاد شوروی شاید در قضیة به دور نگه داشتن این کشور دخیل باشد.

البته گذشت زمان، مختل‌شدن اوضاع و افزایش خطر تروریسم در منطقه، نقش‌آفرینی کشورهای منطقه را در پروسۀ صلح اجتناب‌ناپذیر می‌سازد. کشورها باید در این زمینه همسو بازی کنند. زیرا وضعیت از 14 و 20 سال پیش تغییر کرده است. مردم افغانستان هم آماده‌گی دارند که کشورهای منطقه در فرایند گفت‌وگوها و مذاکرات نقش بازی کنند.

جامعۀ بین‌المللی هم پی برده است که بدون سهم و همکاری کشورهای مؤثر منطقه نمی‌توانند در افغانستان صلح و ثبات پایدار را تأمین کنند. بر این اساس، حضور و نقش کشورهای منطقه در قضیۀ صلح و جنگ افغانستان الزامی است.

افغانستان.رو: برخی تحلیل‌هایی وجود دارد که در دولت افغانستان اراده‌یی برای جذب همکاری‌ کشورهای منطقه وجود ندارد؛ باور شما در این خصوص چیست و کشورهای منطقه و سازمان‌های مهم منطقه‌یی از جمله امنیت‌جمعی و شانگهای برای حل و فصل بحران کنونی در افغانستان چه کاری می‌توانند کنند؟

دقیق چنین است. دولت افغانستان دچار زدوبندهای داخلی است. دولت تصمیم واحد در زمینۀ سیاست خارجی ندارد. در دولت حامدکرزی هم در زمینة سیاست خارجی چند موقف وجود داشت. رییس‌جمهور یک موقف داشت، مشاور شورای امنیت ملی و وزیر خارجه‌اش موقف دیگری. در حکومت وحدت ملی هم تصمیم واحد وجود ندارد. اکنون حلقات جانب‌داری هستند که خواهان بازی‌کردن نقش کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم، مذاکره با مخالفان مسلح و مبارزه با موادمخدر نیستند.

دربارۀ این‌که سازمان‌های منطقه‌یی چه کاری در زمینۀ تأمین صلح در افغانستان کرده می‌توانند، باید گفت که برخی از این کشورها می‌توانند نقش سازنده بازی کنند. چین با توجه به نفوذی که بر اسلام‌آباد و اختلافی که با هند دارد، می‌تواند هم لحاظ سیاسی و هم به لحاظ اقتصادی نقش بازی کند. به همین ترتیب، کنفرانس شانگهای از لحاظ اقتصادی و امنیتی می‌تواند نقش بازی کند و همکاری نماید.

در همۀ کشورهای منطقه از هند، پاکستان و ایران گرفته تا چین و روسیه و کشورهای آسیای میانه، زمینۀ گسترش و رشد افراط‌گرایی وجود دارد. زیان اصلی متوجه این کشورهاست. بناً امکانات لازم برای مبارزه با هراس‌افگنی در اختیار این کشورها وجود دارد و باید نقش خویش را به گونه‌یی‌که لازم است، ایفا کنند.

ما بارها خواستار عضویت دایم افغانستان در سازمان شانگهای شده‌ایم. افغانستان باید از کشور سامع و ناظر در سازمان شانگهای به عنوان عضو این سازمان ارتقا یابد تا ما از مزایای شانگهای مستفید شویم. این یک ضرورت جدی مردم افغانستان است. فدراتیف روسیه در این زمینه علاقه‌مندی دارد. ما چندی پیش مذاکراتی با هیأت روسی داشتیم و یک بار دیگر خواستار عضویت دایم افغانستان در سازمان شانگهای شدیم.

ما به هیچ صورت نمی‌خواهیم افغانستان یک مرکز مخالفت برخی قدرت‌ها با کشورهای منطقه باشد. ما خواستار این نیستیم که منافع کشورهای منطقه از آدرس افغانستان تهدید شود. ما می‌خواهیم که افغانستان مرکز تلاقی منافع کشورها باشد. باید همۀ کشورها منافع مشروع خویش را در چوکات تفاهمات و پرتکول‌های قانونی جست‌وجو کنند، نه در سیاست‌هایی که موجب شک و تردید و بی‌اعتمادی در منطقه می‌گردد. با توجه به تجربیاتی که در 30 گذشته در منطقه داشتیم، همه باید یک بازنگری در سیاست‌های خویش داشته باشند.

افغانستان.رو: پیشتر گزارش‌هایی به نشر رسیده بود که حلقاتی در دولت افغانستان نا امنی را به مرزهای کشورهای آسیای‌میانه انتقال می‌دهند. باور شما به عنوان یک فعال سیاسی در این خصوص چیست؟ چگونه به یک باره‌گی گروه‌هایی که در شمال افغانستان فعال بودند، تقویت گردیدند و امروز به تهدید بزرگ تبدیل شده‌اند؟

ما به همین دلیل می‌گوییم که باید یک مبارزۀ مشترک، همه‌گیر و پیگر با تروریسم در منطقه صورت گیرد. تروریستان با استفاده از ابزارهای مختلف خود را به مناطق سرحدی کشورهای آسیای‌میانه رسانیده‌اند. ممکن حلقاتی در درون دولت افغانستان با این‌ها همکاری کرده باشند. هرچند دولت افغانستان این موضوع را رد کرده است، اما ما می‌دانیم که به نحوی به گونۀ مستقیم و غیر‌مستقیم حمایت‌هایی از تروریستان صورت می‌گیرد. به این معنا که وقتی فشار بالای طالبان و گروه‌های تروریستی در بغلان و کندز و برخی مناطق دیگر بیشتر می‌شود، حلقاتی از داخل نظام به بهانة این‌که آنها به قوم خاصی تعلق دارند، مانع عملیات می‌شوند و از طالبان حمایت می‌کنند. این خود نوعی کمک و فرصت‌دادن به دشمن است. این فرصت‌دادن به طالبان و گروه‌های تروریستی به منظور تهدید امنیت آسیای میانه می‌باشد.

یک بعد دیگر مسأله به سیاست‌های کلان جهانی بر می‌گردد که تلاش صورت می‌گیرد رقیب‌شان (روسیه) را تهدید کنند، خسته بسازند و قوتش را به تحلیل ببرند. سیاست‌های کلانی در جریان است و با استفاده از پاکستان، طالبان و القاعده برای تضعیف کشورهای مشخص کار صورت می‌گیرد که هدف آخر انتقال گروه‌های تروریستی به آسیای‌میانه و حوزة قفقاز می‌باشد که از آن طریق روسیه مصروف شود و نگران گردد. در چنین شرایطی، این کشورها منافع خویش را در جای دیگری از دنیا تأمین کنند.

امیدواریم کشورها به ابزار نامشروع استفاده از تروریسم که جهان را تهدید می‌کنند، متوسل نشوند. ما همیشه به کشور پاکستان گفته‌ایم که اگر منافع سیاسی و اقتصادی در افغانستان دارید، می‌توانید از مجراهای مشروع و بر اساس یک سلسله قراردادها آن را به دست آورید. افغانستان به انتقال برق، انتقال گاز و انتقال کالاهای تجارتی زمینه‌های خوبی دارد که آسیای میانه را به جنوب آسیا و همچنان به چین وصل سازد. باید از این موقعیت جغرافیایی استفادة بهینه صورت گیرد. اما استفادة نامشروع از تروریسم تهدید کلان را متوجه همة کشورها به خصوص غرب می‌سازد. امیدواریم این کشورها در سیاست‌های خویش تجدید نظر داشته باشند.

افغانستان.رو: آقای ایزدیار، همانطوری‌که اشاره کردید، امریکا به دلیل منافع و رقابتی‌که با روسیه دارد با استفاده از گروه‌های جنگ‌جو در صدد تهدید آسیای میانه و روسیه است؛ اما حلقاتی‌که در دولت افغانستان در این راستا تلاش می‌ورزند، چه منافعی دارند؟

این حلقات اغلب ابزار قرار می‌گیرند. همچنان، بر اساس یک سلسله ذهنیت‌‌های قومی دست به این کار می‌زنند. بدون این‌که متوجه عمق خطر باشند. در کنار این دو، ممکن است منافع مالی هم در این کار مطرح باشد.

 افغانستان.رو: قرار بود مذاکرات رو در رو میان دولت افغانستان و طالبان در آغاز ماه مارچ صورت گیرد، اما به یک باره‌گی این مذاکرات به تعویق افتید. همزمان با آن، صداهای متضادی در خصوص جنگ با طالبان از کابل بلند شد. رییس شورای عالی صلح جنگ با طالبان را غیر مفید و ناجایز دانست و اما رییس اجرایی و سیاف رهبر جهادی به شدت بر او تاختند و طالبان را مزدور بیگانه خواندند و جنگ با آنان را دفاع مقدس نام گذاشتند. این تضاد دیدگاه‌ها از چه ناشی می‌شود و رییس شورای صلح بر چه اساسی چنین داوری می‌کند؟

صلح یک نیاز است و امیدوارم طالبان پی برده باشند که از راه جنگ نمی‌توانند خواست‌های خود را بر مردم افغانستان تحمیل کنند. بهانة جنگ‌شان که حضور قوت‌های خارجی در افغانستان بود، پایان یافته و خارجی‌ها افغانستان را ترک گفته‌اند. نقش پاکستان و امریکا می‌تواند در کشانیدن پای طالبان به گفت‌وگوها برازنده باشد. شما چند روز پیش دیدید که سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی پاکستان گفت که ما بر طالبان نفوذ قابل توجه داریم. آن‌ها باید از این نفوذشان استفاده کنند. چون همة رهبران طالبان در پاکستان هستند و از امکانات دولت اسلام‌آباد استفاده می‌کنند. امیدوارم این مذاکرات آغاز شود و به نتیجه بیانجامد و شاهد ختم جنگ و بحران در افغانستان باشیم. در این زمینه باید همة کشورها همکاری داشته باشند.

افغانستان.رو:  در خصوص دیدگاه‌های رییس شورای عالی صلح افغانستان چه باوری دارید؟

دربارة اظهارات رییس شورای عالی صلح؛ او آمده تا میانجیگری کند و طرف مقابل را به مذاکره بکشاند و مجبور است چنین اظهاراتی داشته باشد.

افغانستان.رو: اما چنین اظهاراتی انگیزه‌کشی نیروهایی نمی‌تواند باشد که سال‌هاست با طالبان جنگیده‌اند و قربانی داده‌اند؟

دقیق است می‌تواند باشد. انگیزه را بار بار کشته‌اند. امیدوارم رییس شورای عالی صلح هم متوجه حرف‌های خودش باشد. هرچند انگیزه را در زمان آقای کرزی کشتند. وقتی کرزی طالبان را برادر خطاب می‌کرد و اشرف غنی مخالف سیاسی می‌گوید، انگیزه کشته می‌شود.

افغانستان.رو: سپاس جناب ایزدیار.

تشکر از شما هم.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 39 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 13:30

رئیس سابق سیا: پرویز مشرف در جنگ افغانستان در خدمت آمریکا بود
/14.3.2016

گرینر رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از همکاری کامل پرویز مشرف رئیس‌جمهور سابق پاکستان با سیا در جنگ افغانستان خبر داد.

 به گزارش اسلام تایمز، «رابرت گرینر» که به اسلام‌آباد سفر کرده، ضمن رونمایی از کتاب خاطرات خود تحت عنوان «روزها در قندهار»، اعلام کرد که پرویز مشرف رئیس‌جمهور و رئیس قوای مشترک ارتش در سال 2001، «به طور کامل با سیا و آمریکا در حمله به افغانستان همکاری کرده و در طول جنگ نیز هیچگاه این همکاری را قطع نکرده است».آمریکا در سال 2001 به بهانه جنگ علیه تروریسم، به افغانستان لشکر کشید و ده‌ها هزار غیرنظامی را به قتل رساند. آمریکا بدون حمایت پاکستان، امکان نداشت بتواند در افغانستان جنگ راه بیندازد.

گرینر گفت: «مشرف چند بار کمک‌های مهمی به آمریکا کرده و یکی از آنها، فرمان وی به دستگاه امنیت ارتش پاکستان (ای.اس.آی) برای همکاری با آمریکا بوده است. رئیس سابق سیا همچنین گفت: این دستگاه اطلاعاتی توانست افراد مهم گروه‌های تروریستی مثل «خالد شیخ‌محمد» معروف به «ابوزبیده» را در پاکستان دستگیر کند.

گرینر از ارائه پاسخ به این سؤال که چه کسانی جایزه دستگیری سرکرده‌های تروریستی را دریافت کرده‌اند؛ خودداری کرد.مشرف هرچند به خاطر منافع سیاسی و اقتصادی، با آمریکا در جنگ علیه تروریسم همکاری کرد، اما نه تنها این همکاری هیچ منافعی را به دنبال نداشت، بلکه تروریسم و مرگ را برای مردم پاکستان به ارمغان آورده و سال‌ها پاکستان را تبدیل به بهشت تروریسم کرده است.اکنون شرایط در این کشور به‌گونه‌ای است که برای بازگشت به دوران قبل از 2001، سال‌ها وقت لازم است.

 

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 73 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 7:20

گلبدین حکمتیار به مذاکرات صلح طالبان با کابل می‌پیوندد
/14.3.2016

گلبدین حکمتیار اعلام کرده است که قصد دارد به مذاکرات صلح طالبان با دولت افغانستان بپیوندد که پیشرفتی برای اقدامات دولت آمریکا به منظور پایان دادن به جنگ طولانی مدت افغانستان محسوب می‌شود.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گلبدین حکمتیار، نخست وزیر سابق افغانستان و رهبر حزب اسلامی حکمتیار که در فهرست سیاه سازمان ملل نیز قرار دارد اعلام کرده است که آماده حضور در مذاکرات صلح طالبان با دولت کابل است تا به افغان‌ها نشان دهد که به دنبال صلح است.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما می‌بینیم که آمریکایی‌ها به دنبال نبرد هستند و بسیاری از مقام‌های کابل نیز صلح را تهدیدی علیه قدرت خود می‌دانند اما ما در عوض به دنبال حضور در مذاکرات هستیم.

این بیانیه از سوی حکمتیار یک هفته پس از آن منتشر شده که رهبری طالبان مذاکرات با دولت کابل را رد و اعلام کرده است که به دنبال گفت‌وگوی رو در رو نیست. قرار بود مذاکرات صلح طالبان با دولت کابل اوایل ماه جاری میلادی در اسلام آباد پاکستان برگزار شود که به تعویق افتاد.

گلبدین حکمتیار با سرویس اطلاعات پاکستان در ارتباط است و وزارت امور خارجه آمریکا وی را در سال 2003 تروریست جهانی نامید و این مرد هم اکنون در فهرست تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد.

طالبان در بیانیه‌ای با مقصر شمردن حملات هوایی آمریکا و یورش‌های شبانه در ولایات مختلفی چون هلمند اعلام کرد: تنها در صورتی که اشغال افغانستان پایان یابد مذاکرات صورت می‌گیرد در غیر این صورت برگزاری چنین مذاکراتی بی‌نتیجه خواهد بود.

هنوز مشخص نیست که حضور حکمتیار در مذاکرات صلح طالبان با دولت کابل باعث ترغیب این گروه شبه‌نظامی برای پیوستن به روند صلح افغانستان شود یا خیر.

هیاتی منتخب از سوی حکمتیار روز یکشنبه در کابل اعلام کرد که وی با دولت کابل در ارتباط است.

 

 

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 30 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 7:20

روسیه و تاجیکستان رزمایش مشترک ضد تروریسم برگزار می کنند
/14.3.2016

رزمایش ضد تروریسم با مشارکت بیش از 50 هزار نیروی روسیه و تاجیکستان اواخر این هفته در منطقه ختلان تاجیکستان برگزار می شود.

وزیر دفاع تاجیکستان به خبرگزاری ایتارتاس روسیه گفته است که این رزمایش از روز پنج شنبه این هفته و با مشارکت ماشین های زرهی و هواپیماهای روسی برگزارمی شود.

این رزمایش 15 تا 20 مارچ برگزار می شود، اما برخی از بخش های آن در حال حاضر آغاز شده و نیروهای شرکت کننده در این رزمایش در خصوص دفع خطرات تروریسم خارجی و هماهنگی و تعامل در عملیات ها تمرینات لازم را انجام می دهند.

فریدون محمدعلی زاده سخنگوی وزارت دفاع تاجیکستان گفت: این اولین رزمایش در همکاری های نظامی دو کشوراست که در آن نیروهای نظامی مستقر در خاک روسیه در کنار نیروهای روسی مستقر در تاجیکستان شرکت می کنند.

پایگاه 201 روسیه متشکل از هفت هزار نیروی نظامی روس از زمان شوروی سابق در شهرهای دوشنبه، کولاب و قورگون تپه تاجیکستان مستقر است.

روسیه تصمیم دارد تا تعداد این نیروها را تا سال 2020 میلادی به 9 هزار نفر برساند.

به نوشته تاس، در این رزمایش دو هزار سرباز روس به همراه 50 هزار نیروی نظامی تاجیک شرکت می کنند و رزمایش در پنج نقطه از جنوب تاجیکستان برگزار می شود و نزدیک به 950 ماشین  زرهی نیز در این رزمایش شرکت داده می شود.

هواپیماهای جنگنده روسی شامل سوخو - 25، بالگرد ام آی - 24 و ام آی - 8 و بمب افکن های تی یو - 22 ام 3 نیز در این رزمایش شرکت کنند و این هواپیماها از میدان هوایی آینی تاجیکستان، نووسیبیرسک روسیه و کانت قرقیزستان به پرواز در می آیند.

روسیه و تاجیکستان با درک خطر شبه نظامیان در مرز افغانستان انجام رزمایش های مشترک را در دستور برنامه همکاری های مشترک نظامی خود قرارداده اند و بیشتر رزمایش های این دوکشور در سال گذشته تحت سازمان پیمان امنیت جمعی صورت گرفته است.

خبرگزاری تاس به نقل از نیکولای برکالف سخنگوی نیروهای نظامی روسیه در آسیای مرکزی نوشت:اواخر فبروری گذشته نیز رزمایش ضد تروریسم مشترک بین دو کشور برگزار شد که طی آن تیم شناسایی پایگاه 201، در عملیات شبیه سازی شده شناسایی و حمله به مقر تروریست ها را تمرین کردند.

 

 

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 29 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 7:19

افزایش تلفات غیرنظامیان در شمال افغانستان
/13.3.2016

کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال افغانستان می گوید تلفات افراد ملکی در سال 94 نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش را نشان می دهد.

به گفته سیدمحمدسامع مسوول این کمیسیون در شمال  حوادث انتحاری، انفجار ماین ها، حملات مسلحانه به نهادهای مختلف و درگیری ها در سرپل، جوزجان، سمنگان و بلخ در جریان سال 94 بیشتر از سال گذشته بوده و میزان تلفات افراد ملکی نیز در این سال نگران کننده است.

سیدمحمد سامع مسئول ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال با بیان این مطلب می گوید از شروع سال 94 تا کنون 103 فرد ملکی به شمول زنان و کودکان جان خود را از دست داده و 151 تن دیگر در اثر ناامنی ها در 4 ولایت شمال مجروح شده اند.

در سال 94 خورشیدی، 94 مرد، 8 خانم و 1 کودک جان باختند و در همین سال 146 مرد ، 4 خانم و 1 کودک مجروح شدند.

سامع میگوید آمار ثبت شده نشان میدهد که ولایت سمنگان کمترین میزان تلفات افراد ملکی را داشته  و بلخ در انفجار ماین ها و حملات انتحاری بیشترین تلفات را داشته است.

مسئول کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال می گوید در جریان جنگ های سال 93 میزان تلفات افراد ملکی 43 تن و زخمیان رویدادهای جنگی 59 تن بود در حالیکه امسال این ارقام بیش از دو برابر افزایش را نشان می دهد.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 36 تاريخ : يکشنبه 23 اسفند 1394 ساعت: 22:09

گفتگوی روساء جمهور ترکمنستان و پاکستان درباره پروژه تاپی
/13.3.2016

رئیس‌جمهور ترکمنستان برای گفتگو با مقامات ارشد پاکستان و صحبت پیرامون اجرایی شدن خط لوله تاپی، چهارشنبه راهی اسلام آباد می‌شود.

خبرگزاری دولتی ترکمنستان «TDH» به نقل از رشید مرداف وزیر خارجه این کشور ضمن اعلام خبر سفر قربانقلی بردی‌محمداف  به پاکستان گفت: رئیس جمهور ترکمنستان در روزهای ۱۶ الی ۱۷ ماه مارچ (۲۶ و ۲۷ ماه حوت) به پاکستان سفر می‌کند.

رئیس دستگاه سیاست خارجی دولت ترکمنستان تصریح کرد: در حال حاضر تدارکات ویژه‌ای برای برگزاری موفقیت‌آمیز سفر رئیس جمهور ترکمنستان و هیات همراه وی به پاکستان در دست انجام است.

ترکمنستان و پاکستان روابط دیپلماتیک خود را در سال ۱۹۹۲ میلادی آغاز کردند و رئیس جمهور ترکمنستان آخرین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی به اسلام آباد پاکستان سفر کرده است.

رئیس جمهور پاکستان نیز در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ میلادی به عشق‌آباد سفر کرد و نخست وزیر پاکستان نیز در سال گذشته میلادی ۲ مرتبه راهی عشق آباد شد.

علاوه بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری فعال میان عشق‌آباد و اسلام‌آباد و تعاملات سیاسی و منطقه‌ای میان دو کشور، خط لوله گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند که در اواخر سال گذشته میلادی عملیات اجرایی آن با حضور سران کشورهای ذینفع آغاز شد، از مهمترین محورهای سفر بردی محمد اف به اسلام‌آباد است.

پروژه خط لوله گاز «تاپی» هم‏‌اکنون از مهمترین مقوله‏‌ای است که بین مقامات ترکمنستان و دولت‏‌های ذینفع در آن مطرح است و مذاکرات فعالی در این زمینه جهت تحقق موفقیت‌آمیز آن ادامه دارد.

در تاریخ ۱۳ دسامبر سال جاری میلادی (۲۰۱۵) در حومه شهر «مرو» در جنوب ترکمنستان مراسم کلنگ زنی خط لوله گاز تاپی با حضور «قربانقلی بردی‌‏محمداف» رییس جمهوری ترکمنستان، «اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان، «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان و «محمد حمید انصاری» معاون رییس جمهوری هند طی مراسم باشکوهی برگزار شد.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 33 تاريخ : يکشنبه 23 اسفند 1394 ساعت: 22:09

ظاهر قدیر بار دیگر معاون اول پارلمان افغانستان شد
/13.3.2016

در ادامه رای گیری نمایندگان برای برای تعیین هیات اداری مجلس،حاجی ظاهر قدیر موفق شد تا با کسب ۱۳۸ رای مثبت٬ از مجموع ۱۹۳ رای ماخوذه٬ برای سومین دور این کرسی را به خود اختصاص داد.

 

همایون همایون دیگر کاندید پست معاونت اول پارلمان ۳۶ رای کسب کرد.

 

حاجی قدیر در حالی موفق به احراز این سمت شد که در دور سوم رای گیری برای تعیین معاونت اول این مجلس کسی رای نیاورد و بر اساس اصول وظایف داخلی مجلس٬‌ رقابت میان دو نفر انجام شد که بیشترین درصدی رای را در سه دور گذشته رای گیری داشته اند.

 

اما در پست معاونت دوم،  از میان زهرا توخی٬ سیمین بارکزی٬ انجینیر سید اکرام٬ عبدالقادر زازی وطن دوست و نعمت الله غفاری هیچکدام موفق به کسب آرای لازم نشدند.

 

در دور سوم میان آقای نعمتالله غفاری و عبدالقادر زازی وطن دوست که بیشترین آرا را داشتند برگزار شد٬ اما در این دور نیز هیچ موفق به بدست آوردن رای لازم نشدند و ادامه کار مجلس برای تعیین معاون دوم٬ به روز بعد موکول شد.

 

تاکنون منشی و نایب منشی این مجلس در روزهای گذشته تعیین شدند .

 

عبدالقادر زازی وطن دوست که یکی از کاندیدان بود٬ از دیگر همصنفانش خواست تا با دقت رای استعمال کنند و با فکر عمل کنند زیرا همانطور که در گذشته نیز یادآور شده بود٬ برگزاری هر روز جلسه ولسی جرگه٬ بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دالر هزینه دارد و به عقیده او نباید این پولها و وقت نمایندگان بیش از حد مصروف این کار شود.

 

اما جلسه امروز نکته برجسته دیگری نیز داشت و آن این بود که٬ همایون همایون کاندید پست معاونت اول که همرا با ظاهر قدیر برای بدست آوردن آن تلاش کردند٬ در ختم رایگیری در مورد پست معاونت اول و بعد از معلوم شدن این که حاجی ظاهر قدیر برنده این رقابت بوده گفت٬ رقابت او با آقای قدیر نبوده و او در مقابل اعمال مداخله گرانه حکومت این حرکت را انجام داده است.

 

او خطاب به حکومت گفت٬ حکومت بداند که اگر بار دیگر سعی کند تا در اعمال مجلس مداخله کند و حرکاتی غیر مسوولانه داشته باشد٬‌ با انجام چنین حرکاتی از سوی مجلس٬ ضربه فنی شده و «نکآوت خواهد شد.

 

اما حاجی ظاهر قدیر نیز در سخنان خود بعد پیروزی در این رایگیری٬ بر ادامه جنگ و فعالیت اش علیه مخالفان مسلح دولت تاکید کرد و گفت٬ او بخاطر ملت و مردم و ناموس خود در مجلس غیر حاضر٬ اما در صحنه های نبرد حاضر بوده است.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 107 تاريخ : يکشنبه 23 اسفند 1394 ساعت: 22:09

برگزاری میزگرد بررسی مشکلات اسلام در رسانه ها در اوفای روسیه
/10.3.2016

شهر اوفا در روسیه قرار است با برگزاری میزگردی به بررسی مشکلات اسلام در رسانه ها و صدور منشور رسانه ای برای روزنامه نگاران برای سخن گفتن درباره اسلام برگزار کند.

 

میزگرد بررسی«مشکلات اسلام در پرتو رسانه های جدید و چگونگی نگارش درباره اسلام در همه رسانه ها»  روز 10 مارچ در شهر اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان در اورال جنوبی در روسیه  برگزار می شود.

 

این میزگرد با نظارت دانشگاه های دولتی در باشکیریا و شورای روابط همکاری و اداره معنوی مسلمانان جمهوری باشقیرستان برگزار خواهد شد.

 

در این میزگرد مسایل مربوط به وضعیت دینی معاصر در جمهوری باشقیرستان، مشکلات پیش روی رونامه نگاران هنگام صحبت درباره اسلام و سیاست همکاری و نگارش درباره ادیان در میان روزنامه نگاران بررسی خواهد شد.

 

بر اساس گفته های ساکنان باشقیرستان، بخشی از مسلمانان باشقیرستان با سقوط قازان و با وجود سیاست‌های روسی کردن و مسیحی نمودن حکومت وقت شوروی، به بهای محرومیت از امتیازات روس‌ها، تغییر دین را قبول نکرده و اعتقاد به اسلام را ادامه دادند.

 

بخشی از این مردم که دین خود را تغییر داده بودند، نیز در قرن نوزدهم دوباره به اسلام گرویدند. در سال ۱۷۸۸ کاترین دوم در منطقه ایدیل- اورال مجلس اسلامی اورنبرگ را تأسیس نمود ومجلس بعدها به «اوفا» منتقل شد.

افغان نیوز...
ما را در سایت افغان نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار afqan بازدید : 31 تاريخ : شنبه 22 اسفند 1394 ساعت: 1:56